Verslag oudervergadering 4 mei 2017

Aanwezig: Koen, Tinne, Tineke, Heidi, Anouk, Joni, Gert, Ingrid, Machteld, Steven, Celine, Frank, Nathalie

Ouderkaartje

Wordt verder opgevolgd

Vergroening MOS: aanleg plantenbak speelplaats

De nieuw gecreëerde hoek op de speelplaats zal aangelegd worden als een vlinderborder. Hiervoor was er nog subsidie over. Op 10 mei zal iemand van regionale landschappen dit samen met enkele leerlingen van lg4 aanplanten.

Evaluatie lentebrunch

Het was een goede editie. De inschrijvingen kwamen zeer laat op gang, maar er was een goede opkomst er werden vele lovende commentaren gegeven en zeer veel desserten voorzien door de (groot) ouders. Alles is zeer vlot verlopen. Bij de tafelschikking moeten we volgende keer wel zien dat iedereen aan het buffet kan. Verder kunnen we volgend jaar best wat gewoon brood voorzien (voor de kleinere kinderen). Het was ook leuk dat er heel wat helpende handen waren.

Schoolfeest: Organisatie

De tenten staan. Bedankt aan Frank dat hij deze wil uitlenen aan de school Het is wel jammer dat er weinig hulp kwam opdagen om deze op te zetten.

Er worden nog HEEL VEEL helpende handen gezocht voor op het schoolfeest!!!

Er zullen dit jaar weer spellenkaarten zijn, de spelletjes en het springkasteel worden hier mee betaald. De ballonnenclown en de grime zijn gratis. Voor de workshops wordt er 1 jeton gevraagd.

Er komen nog 2 tenten van 3 op 6 naast de klas van juf Greet voor de catering. De toog en de bonnetjes komen in de witte tenten naast de grote tent.

Alle kinderen worden in de klas verwacht om 13u30 en blijven daar tot er een sein wordt gegeven dat ze opgehaald mogen worden ( LG 1 en LG2). De leerlingen van LG3 en 4 gaan samen met hun leerkracht naar de tent. Hierna start de animatie.

De borden voor het pastabuffet zullen van suikerriet zijn, deze zijn milieuvriendelijk en op deze manier moet er geen afwasstraat gezet worden. Het bestek is van bamboe. Er worden 2 vuilnisbakken gezet waar alle afval in kan gedeponeerd worden. Koen brengt ook ecoservietten mee.

Er worden dit jaar hotdogs aangeboden als extra snack. Koen zorgt voor de Bain Marie, mayonaise, ketchup, mosterd, sandwiches en worsten.

Het springkasteel wordt met korting geleverd door springkastelen Thijs. Frank en Jeroen zorgen voor extra stroom.

Jullie en Kenny hebben meegeholpen aan de muzikale optredens in enkele klassen en oefenden dit met de kinderen in, Machteld werkte mee aan een vrije tekst in lg2 en Ingrid hielp mee tijdens de workshop kledij maken van kosteloos materiaal.

Onze kinderen zijn volop bezig met oefenen.

Speeltuig

Het speeltuig staat er. Het was een zeer fijne samenwerking met de firma. Er is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van Geel en op GeelFM, er komt nog een artikel in de GVA. Koen heeft hiervoor gezorgd.

Op het schoolfeest zal even kort vermeld worden dat het speeltuig er is kunnen komen door de opbrengst van de activiteiten.

Over enkele weken wordt er een speelboom geleverd. Deze is aangekocht met schoolbudget.

Jorge

Jorge onderging een operatie. Nathalie voorziet een kaartje en zorgt dat dit getekend wordt door de ouders.

Enkele belangrijke data

  • 31 mei open forum
  • 14 juni openklasdag voor ouders van 3KK
  • 19 juni: oudervergadering