Verslag oudervergadering 7 maart 2017

Aanwezig: Greet, Christine, Joni, Gert, Machteld, Steven, Frank, Koen, Nathalie
Verontschuldigd: Joke, Tinne, Bart, Ingrid

Ouderkaartje

Frank en Koen werken dit verder uit. Joke wil hier graag aan meewerken. Zij nemen dit verder op.

Visietekst ouderparticipatie

Deze wordt op de site gezet. Bedoeling van deze tekst is duidelijk te maken hoe de school ouderparticipatie ziet. Nieuwe ouders komen dikwijls met vragen hier rond.

Vergroening MOS

De subsidies zijn goedgekeurd. Er is nog wat budget open. Na overleg met de moestuinmama’s werd bekeken wat we hier nog van konden kopen. O.a. een regenton en materiaal voor onze kinderen om in de tuin te werken, plant- en zaaigoed kwamen naar voor. Het moestuinplan wordt verder aangevuld. Nieuwe moestuinouders zijn altijd welkom!

Evaluatie Spaghettiavond

De organisatie en opkomst waren in orde. Het was een gezellige avond. Er waren enkel veel helpende handen te kort. De opbrengst van deze avond was goed.

Lentebrunch

De sponsering is aangevraagd bij Alma en goedgekeurd. Het juiste moment van ophalen wordt nog afgesproken (Joni en Wendy)

Maries sponsort spek. Er wordt nog aan haar doorgegeven hoeveel kg er voorzien moet worden.

Het thema is retro (jaren 50-60). Joni reserveerde in de kringloopwinkel 170 borden, kopjes en schoteltjes. Deze worden afgewassen door de schilouders.

Er worden ook kanten lapjes voorzien, sanseveria’s worden door onze leerlingen geknutseld. Om papier uit te sparen en om de versiering op tafel meer te laten opvallen kiezen we dit keer voor een flyer op tafel ipv een placemat met info over sponsors en met een overzicht van de komende activiteiten.

We zoeken voor deze activiteit nog heel wat materiaal: tafellakens met bloemenmotief, andere retro-aankleding en een echte sanseveria’s. Vrijdagnamiddag zou dit materiaal op school moeten zijn, zondag na de brunch moet het terug opgeruimd worden en meegenomen door de eigenaars.

We zoeken ook nog heel wat helpende handen! Takenlijst hangt op school!

We deden ook een oproep aan de ouders om desserten voor het buffet te voorzien. De briefjes werden hiervoor uitgedeeld. Ouders die hiertoe bereid zijn kunnen zich aanmelden bij Joni.

Openklasdag

Omdat het zinvol is om onszelf nog eens op de kaart te zetten, werd er dit jaar gekozen om een folder te verspreiden via de post. Deze week zijn deze bedeeld.

De openklasdag vindt plaats zaterdag 18 maart van 10 tot 12 uur met om 10u30 een presentatie: Wat is Freinet?

We zoeken nog een aantal ouders die aanwezig kunnen zijn om nieuwe ouders hun vragen te beantwoorden. Machteld is hiervoor al kandidaat. Andere ouders kunnen hun aanwezigheid melden bij Joni.

Jeroen voorziet een weerballon die we ombouwen tot een zeppelin en ook de Beach vlag wordt opgezet.

Schoolfeest

Voor de catering moest er deze vergadering een beslissing genomen worden, want de datum raakte overal volzet. Er is beslist om dit jaar een koud pastabuffet aan te bieden. Hiervoor is er hulp nodig van enkele ouders. Vrijdag 12 mei vanaf 14u30 wordt hieraan gewerkt.

Er is terug gekozen om met spelletjeskaarten te werken. Dit jaar zullen er ook enkele workshops doorgaan en de sapjesfiets kan eventueel opgesteld worden.

De acts moeten nog bekeken worden per Leefgroep. Welke klas gaat welke act doen?

Er zijn nog mensen nodig om de tent mee helpen op te stellen. Dit zal doorgaan op donderdag 4 mei 2017 vanaf 10u.

Speeltuig

Het speeltuig is besteld. De leerlingen zijn op de hoogte gebracht en hebben een afvinkkalender om af te tellen naar het moment van levering.

Er is gekozen voor een behendigheidsparcours dat stijgt in moeilijkheidsgraad, zodat alle leeftijden hier iets aan hebben.

Er is ook een speelboom aangekocht. Dit is een echte boom die ‘speelproef’ is gemaakt. Deze wordt vermoedelijk eind april, begin mei geleverd.

Meerdaagse uitstappen

Volgend schooljaar zal er op de school een meerdaagse uitstap georganiseerd worden naar het Boswachtershuisje in Westerlo. De derde graad gaat een hele week, de 2degraad 3 dagen en de 1ste graad samen met de oudste kleuters 2 dagen. De bedoeling is dat deze activiteit tweejaarlijks wordt herhaald.

Belangrijke Data

  • 4 mei 2017 om 16u

Gezocht

  • Een kippenverzorger voor volgend schooljaar
  • Extra moestuinouders
  • Veel helpende handen voor onze lentebrunch
  • Retroaankleding voor onze lentebrunch: Een sanseveria, bloementafellakens,
  • muziek jaren ’50 – ’60, …
  • Ouders die desserten willen voorzien voor de lentebrunch
  • 2 of 3 helpende handen om de tent voor het schoolfeest mee op te zetten (do 4 mei ’17 vanaf 10u).
  • Helpende handen om het pastabuffet mee klaar te maken vrijdag 12 mei vanaf 14u30
  • Enkele ouders om vragen te beantwoorden van nieuwe ouders op onze openklas dag 18 maart.